HIDDEN GEMS IN PARIS ❣️

Volg mij op Instagram 😍

De ‘hidden gems’ zoeken in Parijs is mijn meest favoriete ding om te doen. Wij zijn net terug van een korte trip naar Parijs van 3 dagen en ik moet zeggen: wij hebben geluk gehad met het weer! (of toch 2 dagen dan 🙈)

Als het de eerste keer is dat je naar Parijs gaat, dan zijn er uiteraard de typische maar ook toeristische dingen die bovenaan het lijstje staan. Maar heb je nog tijd voor een paar extraatjes dan zijn de volgende dingen zeker een MUST om te doen!

MEGA TIP: Wij hebben een 24-uur abonnement genomen op de stepjes van Lime. Per persoon kostte dit €12 maar we konden gaan en staan waar we wouden. Op deze manier hebben wij zoveel meer kunnen zien van Parijs op een korte tijd. We hebben zoveel leuke dingen gezien tijdens het steppen die we anders met de metro niet zouden zien. ECHT EEN AANRADER!

Hier zijn mijn ‘HIDDEN GEMS OF PARIS’:

RUE CREMIEUX

Rue Cremieux, Paris

Een prachtig straatje met schattige gekleurde huisjes. Absoluut niet in het centrum dus daar moet je echt al specifiek naartoe gaan om het te willen zien. Deze straat is mega Instagramable dat een foto hier niet kan ontbreken. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de bewoners.

PALAIS ROYAL

8 rue de Montpensier, Paris

Super knappe architectuur van Palais Royale. In het binnenplein vind je verschillende cilinders van verschillende hoogtes wat er fantastisch leuk uitziet. Aan het binnenplein grenst een parkje. (Bekend van Emily in Paris 😉)

CAFE KITSUNE

51 Gal. de Montpensier, Paris

De beste combo als je Palais Royal bezoekt is een koffie of theetje halen bij café Kitsuné.

APPARTEMENT EN BAKKER ‘EMILY IN PARIS’

Place De l’Estrapade, Paris

Oké, voor wie dat de serie ‘Emily in Paris’ heeft gezien is dit ook echt een leuke om te zien. Heel leuk pleintje om rond te wandelen en een heerlijk chocolade broodje te halen in de bakker van Emily in Paris!

GALERIES LAFAYETTE HAUSSMAN + ROOFTOP

40 boulevard Haussmann, Paris

De Galerie de Lafayette is een exclusief shopping center met grote merken. Leuk om eens te beleven. Maar de reden dat wij hier naartoe zijn gekomen is voor het uitzicht van op de rooftop. Dit is uiteraard op de bovenste verdieping. Neem de rol trap helemaal naar boven en je komt automatisch bij het prachtige uitzicht!

JARDINS DE LUXEMBOURG

Jardins de Luxembourg

Prachtig park met stoeltjes om gezellig van het zonnetje te genieten.

MONTMARTRE

Place du Tertre, Paris

Place du Terte is een super gezellig pleintje met verschillende cafétjes waar je kan genieten van een drankje, een heerlijke pannenkoek en de sfeer van Parijs. Het is een heel romantisch gedeelte van Parijs. Je moet hier wel wat hoogtes voor beklimmen maar achteraf geniet je eens zo hard van het uitzicht!
Hier op het pleintje vind je kunstenaars die portretten tekenen.

LA MAISON ROSE

Rue de l’Abreuvoir, Paris

Roos restaurant in de gezellige buurt van Montmartre. Als je dan toch naar Montmartre gaat kan je evengoed ineens langs het schattige roze huisje passeren en als je geluk hebt is het restaurant open!

Dat waren tot nu toe mijn hidden gems.
Slaag het zeker op voor je volgende trip naar Parijs!

XOXO

Elise

%d bloggers liken dit: